24 Temmuz 2009 Cuma

n-gage oyunlarının sorunsuz yüklenmesi full anlatım

blz. uzantılı n-gage oyunlarının yüklenmesi... :

N-gage oyunlarını 365036606600 gibi modellere kurabiliriz. Ama bu kurulum biraz zahmetli ve zordur.
Bu Kurulum için bize 4 şey gerekiyor.
1-) Bluetoothdatakablosu..vs
2-) N-gage oyunlarını telefonda yükleyebilmek için Blizinstapp programı
3-) Blz dosyasını mmc ye taşımak için dosya yönetici (fexplorerSELEQ gibi)

Şimdi Lafı Fazla uzatmadan kurulum safhasına geçelim.

ilk önce telefonumuzun mesajlar bölümüne giriyoruz. ve mesaj ayarlarından mmc kartı seçiyoruz. sonra blzinstaller programını mmc karta kuruyoruz. Ardından dosya yönetici olarak tabir edilen fexplorer veya seleq gibi programlardan birini de telefonumuza kuruyoruz.

Artık N-gage oyunu yukleyebiliriz.
indirdiğimiz N-gage zip dosyasını acıyoruz ve içinden cıkan blz uzantılı dosyayı telefonumuza yolluyoruz (bluetoothla) telefonumuza gelen mesajı açtıgımızda bilinmeyen dosya biçimi diyecek bu yüzden fazla uğraşmadan biraz önceki yükledigimiz dosya yöneticisi programını açıyoruz.
ve şu dizinlere giriyoruz.
C\system\mail\00001001_s\ bu rdan sonra 123456... numaralı dosyalar cıkacak bu dosyalardan n-gage oyununuzu bulup dosya yoneticinizle cut yani kes diyoruz ve geri geliyoruz.
E\ klasörünün içine yapıştırıyoruz. yapıştırma biraz zaman alacagından telefon dondu gibisinden panik yapmanıza gerek yok yapıştırma işlemi bittiginde E\ nin kökdizininde blz uzantılı dosyayı genelde göreceksiniz eger göremiyorsanız telefonunuzu restart yapın restart nedir? diye soracak olan arkadaşların bu makaleyi sonuna kadar okumalarına gerek yok. neyse restart yaptık ve dosya yöneticisinden E\ kökdizinine tekrar baktık blz uzantılı dosya burada ise hemen fexplorer den çıkıp blzinstapp programını açıyoruz ve karşımıza biraz once e\ dizinine attıgımız oyun çıkıyor buradan seceneklerden install diyoruz ve yuklenmesini bekliyoruz. Yüklendikten sonrada restart yapıyoruz. Telefon açıldıgında oyun oynanabilmek için hazırdır. İyi Eğlenceler

blz. uzantılı olmayan (rarzip vs.) n-gage oyunlarının yüklenmesi... :

önce pc suite ile telefonunuzu eşleştiriniz...
Pc suite eşleştirilmişken bu file manager i çalıştırın ve Telefonunuzun modelini seçin yukardan .. Bundan sonra artık telefonunuzu çok rahat kontrol edebileceksiniz tleeofnunuzun disklerini görecek file manager ve tüm NGAGE oyunlarını bu sayede hemen atabileceksiniz ..

Çektiğiniz zip yada rar uzantılı n-gage oyununu dosyasını extract edin..(Sağ tıkla / Extract To Here - Buraya Çıkart yapın) Rar uzantılı ise Winrar programını temin etmeyi unutmayın bilgisayarınıza bu noktadan sonra bir klasör oluştu ve içinde System Libs Data vs.. gibi ilginç klasörler oldugunu göreceksiniz ... Şimdi yapacagimiz şu ..

Bilgisayarına extract halde elde ettiğiniz klasörün içindeki tüm klasörlerin görüntüsünü telefonun E sürücüsüne atmanız ... Bunu sürükle bırak yöntemi ile aynen windows da bir hdd bölümünden diğer hdd bölümüne dosya kopyalarmış gibi kopyalacaksınız Epocware File Manager ile .. Epocware file manager iniz E sürücüsüne girilmiş şekilde açık halde kalsın ve oyunun klasörlerinin içindekileri komple telefondaki E sürücünüze atın ..

Şöyle daha açıklayıcı olur umarım ; Sizin bilgisayarınızda açtıgınız dosyada apps klasörünün içinde örnegin sonic klasörü var bu klasör aynen telefonunuzun e sürücüsü / system / apps klasöründe olmalı apps klasöründeki görünümleri aynı olmalı mesela sadece sonic klasörü yok yanında bir de Libs klasörü var derseniz aynen telefonunuzun e /system/libs klasörüne o ögeleri yerleşmiş görmeli yerleştirmelisiniz ..

Elinizde bir klasör var ve amaç bunu telefonun "E" diskine atmak ummarım işi çözdünüz ..

Umarım artık N-GAGE oyunu sorunu yaşamazsınız...



yada

BLZ halinde olan oyunların kurulumu:


Bu formatta olan oyunları kurabilmeniz için öncelikle Blzinstapp isimli programı telefonunuza yüklemelisiniz.Programı aşağıdaki linkten çekebilirsiniz:

Blzinstapp:aşağıda
Programı çekip tele kurduktan sonra 2. bir programa daha ihtiyacınız olacak.Fexplorerseleqprofimail (profimail içersinden gelen profi explorer) vb. herhangi bir dosya yöneticisiyle gelen kutusundan bu dosyayı alıp e:\ içine yerleştirmelisiniz.



Gelen kutusunun yeri ve oyunun kurulumu:

e:\system\mail\00001001_S (bu en üstteki klasördür) içersinde 16 tane klasör göreceksinizyolladığınız blz dosyası bu klasörlerden birinin içersinde.Kullandığınız dosya yöneticisinde arama fonksiyonu varsa *.blz şeklinde aratıp da bulabilirsiniz yada elle kendiniz klasör klasör gezinip bulabilirsiniz.Dosyayı bulunca kopyalayın yada kesin (boş yer sorununuz yoksa kopyalayınama yer sorununuz varsa kesin.Kopyalayın diyorum çünkü kurulum esnasında hata oluşabilir ve oluşursa telinizdeki blz dosyası çöp olur).Kopyaladığınız yada kestiğiniz dosyayı doğrudan e:\ altına yapıştırın.Sonra Blzinstapp'ı açın.Ekranda oyunun adını göreceksiniz.Tıklayınbir kaç saniye sonra kurulum başlayacak.fakat kurulum esnasında dikkat etmeniz gereken size arama gelmemesiarama gelirse işlem kesiliyor ve o ana kadar açılan kısım duruyor açılmayan kısım da blz olarak duruyor ve bir şeye yaramaz oluyor.Kurulum tamamlandıktan sonra oyunun simgesini menüde göreceksiniz.
(eğer dosyayı kopyalayıp yapıitırdıysanız artık silebilirsinizoyun kurulduğuna göre blz dosyasına artık ihtiyacınız kalmadı).



Klasör halindeki oyunların kurulumu:

Klasör halinde olan oyunların SYSTEM klasörü içersinde APPS ve LIBS isimli 2 adet klasör göreceksiniz (bazı oyunlarda PROGRAMS isimli bir klasörde mevcut).Normalde bu 3 klasör içeriğini de MMC kartımızda farklı yerlere kopyalamamız gerekiyorfakat aşağıdaki Libs Packler sayesinde buna gerek kalmadı.Sadece APPS içindeki klasörü olduğu gibi telefonunuzda e:\system\apps içersine kopyalamanız ve libs pack 1.0 yada 2.0 kurmanız yeterli.Bu işlemleri 2 programla yapabilirsiniz.



PC SUITE ile kurulum:

Pc Suite ile telefona bağlandıktan sonra dosya aktarımı kısmında MMC kartınızın içeriğini göreceksiniz.PC SUITE'de SYSTEM klasörü görünemdiği için bir dosya yöneticisi de kullanmanız gerekiyor.

Örneğin Fifa 2005 kurulumunu ele alalım.Oyunun APPS klasörü içinde 6r53 adında bir klasör göreceksiniz.Onu e:\'ye kopyalayın.Kopyalam işlemi bittikten sonra pc suite bağlantısını kesin (oyun dosyalarını doğru yere taşırken telefon ağırlaşmasın diye).Burada libs packlerden birini telefonunuza dilerseniz pc suite ile dilerseniz bluetooth ile atın.

Dosya yöneticisini açın.e:\ altına kopyaladığımız oyun klasörünü kesip e:\system\apps içerisine yapıştırın.Son olarak libs packi kurun (eğer daha evelden libs pack kurduysanız kurmanıza gerek yokyine de tedbir isteyen kurabilir).İşlem bittikten sonra oyunu açmadan önce telefonu resetlemeniz iyi olur.

Not: Bu işlemde dosya yöneticisi olarak Fexplorer kullanacak arkadaşların dikkatine.Fexplorer ile oyun klasörünü kesip yapıştırırsanız klasörü değil sadece içindeki klasör ve dosyaları yapıştırır.İlla fexplorer kullanacağım diyorsanız e:\system\apps içinde oyun adıyla klasör açıp onun içine yapıştırın.

Seleq isimli dosya yöneticisini kullanmanızı tavsiye ederim.


PC FILE MANAGER ile kurulum:

Bu programla kurulum PC SUITE'e göre daha kolay.Bu programla telefonunuzun SYSTEM klasörü görünür halde.Yani oyunun klasörünü doğrudan e:\system\apps içerisine kopyalayabilirsiniz.Yine libs packi de telinize yollamayı ve kurmayı unutmayın.İşlem bitince telefonu kapatıp açmanız iyi olur.

0 yorum:

Yorum Gönder