22 Temmuz 2009 Çarşamba

ŞOK Yeni N70 ve N72 Tam Ekran Kamera 4,5 (3MP Özellik)

İşte göze çarpan özellikler:

- TamEkran Kamera'da çekilecek fotoğrafın tamamını görürsünüz (Taşma olmadan)

- Ekrandaki simgeler açık olan özellikleri görüntülemenizi sağlıyor, ne kadar fotoğraf çekebileceğinizi gösteriyor.

- CellLocation ile fotoğraf çekerekn nerede olduğunuzu GPS olmadan ve bedava olarak görebilir, dilerseniz yer bilginizi kolayca fotoğrafa yazabilir ya da fotoğraf ismi olarak belirleyebilirsiniz. Bulunduğunuz konumu kaydederek Internet üzerinden diğer kullanıcılarla kolayca paylaşabilir ve son yer güncelleştirmelerini telefonunuzdan indirebilirsiniz.

-Yeniden tasarlanmış kısayol tuşlarıyla zoom yapma, kırmızı göz modunu açma, fotoğraf çekme, metin ekleme, yer ekleme gibi fonksiyonlar oldukça kolaylaşıyor.

-3.0 MP'e kadar çıkarılmış çözünürlükte fotoğraflar çekmenize olanak sağlayan LargePixels teknolojisi daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar yakalamanızı sağlıyor. (NOT: 3 MP çekebilmek için telefonunuzun RAM'ında ekstra yer çamanız gerekiyor ve bunun için başka programlar kullanmanız gerekebilir. Ancak kolaylıkla 2.6 MP'e kadar fotoğraflar çekebilirsiniz. N72 için LargePixels sınırlı olarak kullanılabilmektedir.)

-İkinci kamerayla video ve resim çekebilme özelliği ve LargePixels ile ikinci kamerada 1.5 MegaPixel'e kadar çözünürlük. (N70 için)

-Hızlı paylaşım özelliği çektiğiniz fotoğrafları otomatik olarak MMS ya da bluetooth ile arkadaşlarınıza aktarmanızı sağlıyor.

- Beyaz Dengesi, Üç farklı çekim modu, 71x dijital yakınlaştırma, kırmızı göz giderme gibi fonksiyonların yanında, fotoğrafınızın üzerine sitediğiniz bir metin, tarih ve saat ve yer bilgilerini yazabilirsiniz. Fotoğrafınızı 90,180,270 ve simetrik (yatay ve dikey) olarak döndürebilirsiniz. Netlik, renk sayısı, dosya türü (PNG ya da JPG) gibi özellikleri değiştirebilirsiniz.

-Fotoğrafları ve videoları nereye (telefon hafızası, hafıza kartı gibi) kaydedeceğinizi seçebilirsiniz.

- Çok fazla fotoğrafı tek tuşla çekmek için Dizi Modu. Ancak farklı bir özelliği var, istediğiniz kadar fotoğrafı tek tuşla çekebilirsiniz (fotoğraf sayısı girilmesini istenir)

- Artık zamanlayıcı modunda standart rakamlara mecbur değilsiniz, tuşa bastıktan kaç saniye sonra fotoğrafın çekileceğini kendiniz girebilirsiniz.

-Aktif kayıt modu, kayıt süresi uzun sürdüğünde yeni fotoğraflar çekmenizi sağlar.

- StartSlide ile kayıtlı fotoğraflarınızı müzik eşliğinde slayt gösterisi şeklinde görüntüleyebilir ve tam ekranda zoom yapabilirsiniz.

- Video modunda geliştirilmiş zoom (yanlızca videoya başlamadan önce yapılabiliyor) ikinci kamerayı kullanabilme ve video türü (3GP, MP4) ve adını ayarlayabilme seçenekleri var. Ayrıca ne kadar kayıt süresi kaldığını da görüntüleyebilirsiniz.

-Entegre edilmiş dosya yöneticisi ile fotoğraflarınızı klasörlerde arama ve görüntüleme de kolaylaşıyor.

-Türkçe dışında dilleri de destekliyor.

-Dil dosyaları, konum dosyası ve uygulama için cep telefonu üzerinden direkt güncelleme özelliği.

Uyumlu modeller: Şu an için Symbian OS 8.1 (v2 Feature Pack 3 - N70, N72 vb.) telefonlar destekleniyor. İndirme sayfasında güncel desteklenen telefon listesine ulaşabilirsiniz. Gelecekte daha eski ve yeni sürümler için de kullanılabilecek.

NOT: Uygulamayı çalıştırmak için Python 1.4.4 veya üstü gereklidir. Uygulamanın indirme sayfasından Python'u indirip yükledikten sonra TamEkran kamerayı yükleyin. Yükleme sırasında diğer uygulamalar kapatılacaktır. Yükleme bittikten sonra telefonu kapatıp/açmanız önerilir. Gerekli olabilecek Python modülleri uygulama ile birlikte otomatik olarak yüklenir. Bu yüzden module pack'e gerek kalmaz.

Dilerseniz multimedya tuşuna ya da etkin beklemeye kısayol ekleyerek daha kolay erişebilirsiniz.

PHYTON İNDİR


TAM EKRAN

0 yorum:

Yorum Gönder