3 Temmuz 2009 Cuma

Çift Sim Kartlı Cep Telefonları

Dünyanın ilk çift sim kartlı cep telefonu olan General Mobile DST01′den sonra diğer markalar da bu tür telefonlara gösterilen yoğun ilgiyi değerlendirmeye başladılar. İki farklı hattın aynı anda aktif olarak kullanılabildiği bu telefonlara hem iş hem de kişisel hattını aynı anda kullanmak isteyenler ve iki operatörün farklı kampanyalarından aynı anda yararlanmak isteyenler ilgi gösteriyor. İncelememizde hem isim yapmış hem de ismi duyulmamış markaların çift sim kart teknolojili cep telefonlarına ait detayları bulacaksınız.

Smile Twinsim
smile-twinsim

Smile Holding’in 2008 yılı başında piyasaya sunduğu bu telefonun ekranı dokunmatik. Hem özel kalemi hem de parmakla kontrol edilebilen ekran dokunmayı algılama konusunda zayıf kalmış. Genelde çift simli telefonların hepsinde olduğu gibi bunda da sim 1 ve sim 2 olmak üzere çağrı cevaplama tuşları var. Gelen çağrı ve kısa mesajların hangi hattan geldiği de ekranda belirtiliyor. Bluetooth, 2 megapiksel kamera, video kayıt ve mp3 çalar özellikleri de bulunan cihaz Smile mağazalarında 424 YTL’ye satılıyor. Smile yetkilileri önümüzdeki aylarda 3 sim kartlı telefon üreteceklerini de belirtiyor.


Piranha Twix
piranha-twix

Piranha Twix, geniş multimedya özellikleri ve uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Diğer hattan gelen çağrıyı bekleyebilme özelliğinin yanı sıra telefonda Bluetooth, Java, 2 megapiksel kamera, mp3 ve video çalar, 64 kanal polifonik melodiler, ses kaydı, ahizesiz konuşma, microSD desteği, USB üzerinden şarj edilebilme gibi özellikler bulunuyor. Stereo hoparlörleri tahmin ettiğinizden daha güçlü sesler veriyor. Bataryası 4.5 saat konuşma, 240 saat bekleme süresi sunuyor. Ağırlığı ise 85 gram. Ancak şunu belirtmeliyiz ki Piranha’yı bu özellikler ve bu fiyatla işçilik açısından isim yapmış markalarla kıyaslamamak gerekir. Ekranı 2.8 İnç 262.000 Renkli TFT LCD ve dokunmatik olan Piranha Twix, 399 YTL’den satılıyor. Ürünle birlikte 1 GB hafıza kartı da hediye ediliyor.

NG 622
ng-622

Metalik tasarımı, lazer kesimli tuşları ile ilk bakışta dikkat çeken NG Mobile 622, tuşların kullanışlığı bakımından zayıf kalıyor. Özellikle ilk 3 tuşun bir kısmı sürgünün altında kalıyor. 2 megapiksel kamera, bluetooth, mp3 çalar, video kayıt gibi özellikleri bulunan cihazda istenmeyen numaraları engelleme özelliği de bulunuyor. 124 gr. ağırlığındaki telefon 4-6 saat arası konuşma süresi vaat ediyor. Tasarım açısından oldukça yetersiz olan NG 622, 530 YTL fiyatıyla rakiplerine göre geride kalıyor. Ürünün yanında yedek batarya da veriliyor. Ayrıca NG Mobile markalı başka çift sim kartlı modeller de var.

General Mobile DST33
dst33

En ekonomik çift sim kartlı telefonlardan biri olan General Mobile DST33′te ilk bakışta dikkatimizi çeken, tuş takımının altına değil sağına yerleştirilmiş olan yıldız ve kare tuşları oldu. FM radyo, 1.3 megapiksel kamera, video kayıt ve mp3 çalar özelliklerinin yanı sıra cihazda diğerlerinden farklı olarak çift sim kart için aynı anda kullanabilen bluetooth desteği bulunuyor. Ancak kullanıcılardan gelen en büyük şikayet karşı tarafa sesin az gitmesi oldu. Yazılımsal güncelleme ile ileride bu sorunun çözülmesini umuyoruz. DST33′ün fiyatı 299 YTL.

Samsung D880
samsung-duos-d880

Ekim ayında yurtdışında satışa çıkan Samsung’un ilk çift sim kartlı modeli D880, genel olarak başarılı bir ürün. Ürünün üzerinde diğer modellerdeki gibi sim 1 ve sim 2 tuşları ayrı ayrı bulunmuyor. Onun yerine arama yaparken sim mod ayar tuşu ile tercih yapmanız gerekiyor. 3.2 megapiksel kamera, bluetooth, EDGE, FM radyo, mp3 çalar gibi özellikleri olan telefon biraz daha ince olsaydı bizden tam not alacaktı. Ürün 650 YTL fiyat etiketiyle satışta.

Raks R770
raks-r770

Dokunmatik ekran ve klasik klavyeyi birarada bulunduran Raks R770 dört dokunmatik kısa yol tuşuyla öne
çıkıyor. Aynı anda iki hattı aktif tutabilmesine karşın cihaz üzerindeki SIM1 SIM2 özel arama tuşlarının diğer
cihazlardan farklı olarak hangi tuşun hangi hatta dair olduğu belirtilmemiş. 1.3 megapiksel kamera (flaşı
yok) ,video oynatıcı, mp3 çalar ve mp4 oynatıcıların yanında dahili 7.5 mb hafıza yetersiz kalmış. Bunun yanında ihtiyaç
duyulan hafıza için microSD kart yuvası var. 1100 mAH Li-on Pili ile Raks R668 ve Raks R667 modellerinden daha
üstün performans sergilemesine karşın 200 dakika konuşma ve 130 saat bekleme süresi ile pek de tasarruflu
olmadığı açık. Raks R770 zengin kutu içeriğiyle geliyor:

2 pil
Masaüstü Şarj aleti
Seyehatşarj aleti
Kablolu kulaklık
512mb hafıza kartı
Kullanım kılavuzu
PC bağlantı kablosu

Bağlantı yönünde internet için yine diğer Raks modellerinde olduğu gibi sadece GPRS mevcut. Ürün yaklaşık 500 YTL fiyatla satışta.

Çift Sim Kartlı telefonlar, Çift Sim Kartlı cep telefonları, Çift Sim Kartlı Raks, Çift Sim Kartlı Samsung D880, Samsung D880 inceleme, Samsung D880 cep telefonu, Çift Sim Kartlı NG 622, Çift Sim Kartlı Piranha, smile-twinsim, Çift Sim Kartlı smile-twinsim

0 yorum:

Yorum Gönder