3 Ağustos 2009 Pazartesi

Antivirüs Neden Gereklidir ve Virüsler Cep Telefonuna Ne Yaparlar

Antivirüs çok meraklı bir telefon kullanıcısı değilseniz çokta önemli bişey değildir. :) İşin esprisi tabiki mobil virüsleri genellikle yüksek ücretli sms kanallarına sizin telefonunuzdan mesajlar yollarlar yada bir kişinin sizin isteminiz olmadan sizi dinlemesi , sizin telefonunuzdan yurt dışı aramalar yapması gibi işlemler için kullanılırlar.

Piyasada dolaşan 2-3 çeşit virüs var ve hemen 5 çeşit ücretli ücretsiz antivirüs tarafından yakalanabiliyorlar. En tehlikelileri comm warrior , sebebi ise telefonun flash belleği yani ana belleğine kendini kopyalayabilir olması.

Yayılma yolları genellikle mail eklentileri , sms yolu ile , bluetooth üzerinden mesaj ile ( Cabir ) olmaktadır. Etrafta tanımadığınız birinden gelen bağlantıları yada dosyaları kabul eden birisi değilseniz bu sizi etkilemez. Bunun haricinde sizlere bir zarar vermemektedirler. Ama prototipleri bu şekilde yayılan bir kaç virüs çeşidi ilerde ne denli virüsler geleceği konusunda da bizlere ip ucu vermeye devam ediyor. Siz siz olun telefonunuza hafif bir antivirüs kurmadan geçmeyin.

0 yorum:

Yorum Gönder