3 Ağustos 2009 Pazartesi

Program Yükleme Klavuzu

Program Yükleme işlemi 3 ayrı biçimde yapılabilir. Bunlar direkt olarak kurulum , pc suite ile kurulum ve unmakesis programı ile yapılan katılımsız kurulumdur.

1 - Direkt Kurulum : Direkt Kurulum işlemi de 2 farklı şekilde yapılır.
a - Bunlardan birincisi cep telefonunuza bilgisayardan direkt olarak sis dosyalarınızı yollayarak mesajlar kısmına gelen bu sis dosyasını telefonunuzda mesajı açtığınızda direkt olarak kurulum işlemine başlatırsınız. Dezavantajlarından en önemlisi c: dizinine atılan bu mesaj içeriğindeki dosyaların bazı cep telefonu modellerinde silinmemesidir. Bu sorunu düzeltmek için c:\system\mail klasörünü Fexplorer adlı program ile tek tek tarayarak ilgili dosyaların silinmesidir.
b - Hafıza kartına sis dosyalarını atarak Fexplorer ile ilgili dizindeki dosyayı aç komutu ile açmak ve kurulumunu yapmaktır. Bu kurulumun diğerine göre avantajı mesajların altında kaydedilen bir dosya olmayacağı için kurulum daha az yer kaplayacaktır.

2 - Pc Suite Programı ile Kurulum : Nokia tarafından hazırlanmış olan telefon modelinize özel olarak sunulan Pc Suite Programı aracılığı ile kurulum yapmaktır. Bunun için yapılacak kurulumlarda çok daha düzgün sonuçlar alabilmeniz mümkün olmaktadır fakat Pc suite ile cep telefonunuzu birbirine bağlana işleminde özellikle portların tanıtılması ve bağlanma işlemi için kayıp zaman tamamen bir ızdıraptır. Genelde tercih edilmez fakat ileri düzey bilgi sahibi olmayan arkadaşlar maalesef bu yolla kurulumlarını yapmaktadır. Avantajları arasında en önemli özelliği .Jar dosyalarını da kurabilmenizdir.

3 - UnmakeSis Kullanımı ile Program Kurma : UnmakeSis adından da anlaşılacağı üzere sisteme manuel olarak programları kurma işlemidir. Tam olarak mantık derseniz mantık rar dosyalarını buraya çıkart komutunu kullanan winrar ile aynıdır.
Kurulum sırasında c: dizinine hiç dosya atmadığı ve işlem kaydının geri kaldırma için gereksiz dosyaları sisteminize kayıtlı tutmadan programları kurmanızı sağlar. Önemli avantajı dosyaların içeriğinde olan kodlara erişmektir.

0 yorum:

Yorum Gönder